Maastrichtse clubs kunnen meedingen uit pot van 85 miljoen voor aanpak sportcomplex

Print
Maastrichtse clubs kunnen meedingen uit pot van 85 miljoen voor aanpak sportcomplex

RKHSV Heugem zit midden in een verbouwing van zijn sportcomplex en de velden, die dringend aan vervanging toe waren, zijn vernieuwd. Afbeelding: RKHSV Heugem

Er komt dit najaar een informatie-avond waar de Maastrichtse sportverenigingen bijgepraat worden over de mogelijkheid rijkssubsidie te krijgen voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen. In de landelijke subsidiepot zit 85 miljoen euro. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

De gemeenteraadsfractie van het CDA vraagt de gemeente vaart te zetten achter het informeren van de sportclubs, 'omdat de subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst'. 

Een informatie-avond is echter pas zinvol na Prinsjesdag, zo laat de gemeente weten. Er zijn nog onduidelijkhedien over het subsidieplan, en de Tweede en Eerste Kamer moeten nog met het plan akkoord gaan.

De informatie-avond wordt georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten en het Huis voor de Sport Limburg. De gemeente Maastricht brengt de avond onder de aandacht bij de Maastrichtse sportclubs en neemt de kosten van de info-avond op zich.

Nederland telt circa 24.000 sportverenigingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →