Brand restaurant Valkenburg mogelijk aangestoken

Print
Brand restaurant Valkenburg mogelijk aangestoken

Afbeelding: Nifoma

Valkenburg / Walem - De extreme hitte tijdens de felle brand in het voormalige protestantse kerkje in Valkenburg maakt onderzoek naar de oorzaak lastig. De politie heeft de omgeving van de kerk afgezet.

"Dat is gedaan omdat er binnen asbest is vrijgekomen. In de omgeving is dat niet het geval. Op dit moment is nog niet te zeggen of een onderzoek naar de oorzaak mogelijk zal zijn."

 

Video: Waldie Rutten

Beschadiging
Betrokkenen melden eerder op donderdag aan De Limburger dat er aanwijzingen zijn voor brandstichting. Welke dat zijn, is niet gezegd.

In het Prinses Irene-Elizabeth kerkje aan de Plenkertstraat was een restaurant gevestigd. Het monument raakte ernstig beschadigd, maar de brandweer wist onder meer de kerktoren te redden. 

Ontdaan
Getuigen hebben De Limburger laten weten dat de eigenaresse van het kerkje erg overstuur was en zich zo misdroeg tegen hulpverleners dat ze werd meegenomen door de politie.

De kerk staat te koop en werd verhuurd aan een steakhouse/lounge-bar. De exploitant is in de koop betrokken.

Ontruiming
De Plenkertstraat in Valkenburg werd na zeven uur woensdag afgesloten. Vanwege de rookontwikkeling werd de Polfermolen tijdelijk ontruimd. Restaurant The Social Club, aan de kop van de Plenkertstraat, lag enkele meters binnen de afgezette zone en zag klanten die gereserveerd hadden vertrekken. "Ze mochten helaas niet door", aldus eigenares Jasmin Bulles. Ook restaurant China, verderop in de Plenkertstraat, had overlast door de brand.  

Lees ook: Enorme brand in restaurant centrum Valkenburg


De brand zorgde voor veel rookontwikkeling.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →