Nieuwe cao voor werknemers zuivelindustrie

Print
Nieuwe cao voor werknemers zuivelindustrie

Kaasproductie. Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De ongeveer 10.000 werknemers in de zuivelindustrie krijgen 5 procent meer salaris. De werkgevers uit de sector en de vakbonden hebben daarover een principe-akkoord bereikt. Ook krijgen werknemers jaarlijks budget om zelf te besteden aan bijvoorbeeld opleiding en verlof.

In het akkoord is afgesproken dat het personeel met terugwerkende kracht per 1 april 2,5 procent meer loon krijgt. Per 1 april volgend jaar volgt dan nog eens 2,5 procent. De looptijd van de cao is twee jaar.

Budget
Het personeel krijgt verder jaarlijks 1 procent van hun jaarsalaris om naar eigen keuze in te zetten "om hun inzetbaarheid te vergroten". Dat kan bijvoorbeeld door opleidingen te volgen, verlof te nemen of gezondheids- en vitaliteitsprogramma's te volgen. De regelingen voor werknemers van 50 jaar en ouder om minder te gaan werken zijn ook aangepast.

Vakbond CNV toont zich tevreden met de overeenkomst en spreekt van een "moderne zuivel-cao". De leden van de vakbonden mogen zich nu uitspreken over het bereikte akkoord.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen