Weer twee 'lokalo's' stappen over naar Vernieuwingsgroep

Print
Weer twee 'lokalo's' stappen over naar Vernieuwingsgroep

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Amstenrade / Schinveld / Nuth - De Vernieuwingsgroep krijgt opnieuw versterking. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in fusiegemeente Beekdaelen stappen nog eens twee leden van andere lokale partijen over. Fractievoorzitter Peter van Eert van Leefbaar Nuth sluit zich aan.

Dat deed zijn partijgenoot Ber van de Heuvel al eerder. 

'Overlopers'
Ook gemeenteraadslid Jos de Haas van Democraten Onderbanken (DO) maakt de overstap, in navolging van zijn collega Hugo Raes. De Haas was nog het enige zittende raadslid van DO dat nog geen nieuwe partij had.

Geen opheving
Eerder stapte fractievoorzitter Jos Pieper van Progressief Onderbanken (Pro) al op na een conflict binnen zijn partij, om zich bij de Vernieuwingsgroep aan te sluiten. Overigens wordt Pro niet opgeheven, zoals eerder gemeld. De partij gaat door als platform voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken en wil een rol spelen bij het starten en ondersteunen van projecten van burgers en non-profitorganisaties.

De Vernieuwingsgroep is van oorsprong een Schinnense partij, maar heeft nu ook de nodige kandidaten uit Nuth en Onderbanken. 

De gemeenteraadsverkieizngen in Beekdaelen zijn op 21 november.

Lees ook: 'Overlopers' naar lokale partij Vernieuwingsgroep

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →