Wilders botst hard met DENK: 'Oprotten'

Print
Wilders botst hard met DENK: 'Oprotten'

Geert Wilders tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Afbeelding: ANP

PVV-leider Geert Wilders heeft, aan het begin van het debat over de plannen die het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd, hard uitgehaald naar DENK. Die partij moet zelf maar "oprotten" als zij vindt dat mensen die zich storen aan de multiculturele samenleving niet in Nederland thuishoren, zoals DENK-leider Kuzu onlangs zei.

Wilders reageerde eerder ook al in soortgelijke bewoordingen, maar in de Tweede Kamer klinken zulke woorden zelden.

Masker
DENK-leider Tunahan Kuzu wees erop dat hij "Nederlands staatsburger en Nederlands parlementariër" is, en dus dezelfde rechten heeft als Wilders zelf. De PVV-leider werpt met zijn sneer zijn "masker af", vindt Kuzu. Wilders zou het niet op de islam, maar op mensen met een migratie-achtergrond hebben voorzien.

'Oprotten'
Wilders nam DENK op de korrel omdat Kuzu aan het begin van de zomer stelde dat mensen die de multiculturele samenleving niet bevalt, maar moeten "oprotten". "Dit is niet uw land", zei de PVV-voorman. "Uw land is Turkije."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →