Nieuw ultimatum voor afvalopslag van Bruekers

Print
Nieuw ultimatum voor afvalopslag van Bruekers

De bigbags met afval van Bruekers in Sterksel. Afbeelding: ED/ODZOB

Bedrijvenpark Chijnsgoed in Sterksel moet binnen drie weken het afval afvoeren dat de Weertse afvalverwerker Wim Bruekers daar heeft opgeslagen.

Dat nieuwe ultimatum heeft de rechter in Den Bosch Chijnsgoed (voorheen Reiling) opgelegd. De provincie Noord-Brabant ontdekte twee jaar terug dat er van Bruekers containers, vaten en bigbags met ruim anderhalf miljoen kilo metaalhoudend poeder en brokken staan. De provincie probeert daar met dwangsommen een eind aan te maken omdat bigbags scheuren en de vaten roesten. Volgens 

Dwangsommen
Het bedrijvenpark beloofde het afval zelf af te voeren, wat deels is gebeurd. In een nieuwe zaak oordeelde de rechtbank dat ook het restant (90 ton) binnen drie weken weg moet zijn. Als het op 5 oktober niet weg is, riskeert Chijnsgoed dwangsommen tot 150.000 euro.

Onder vuur
Bruekers ligt al een paar jaar onder vuur omdat hij afvalopslag in Helmond en Maasbracht uit de hand liet lopen en de provincies Noord-Brabant en Limburg liet opdraaien voor de kosten.

De ondernemer uit Weert is verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar milieumisdrijven en werd op verzoek van de provincie Noord-Brabant recent failliet verklaard.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →