Belgische bonden wijzen aanbod Ryanair af

Print
Belgische bonden wijzen aanbod Ryanair af

Afbeelding: EPA

Belgische vakbonden hebben een toenadering van Ryanair afgewezen. Ze noemen het aanbod van de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij "bedrieglijk".

Ryanair had aangeboden vanaf 2020 de Belgische wetgeving te volgen voor personeel in vaste dienst. Dan moesten de bonden wel afzien van een staking van het cabinepersoneel eind volgende week.

Onacceptabel
De bonden noemen het aanbod van Ryanair "een onacceptabele manier om verdeeldheid te creëren bij de werknemers" omdat die maar op een deel van het cabinepersoneel betrekking heeft. Ryanair heeft ook personeel dat via een uitzendbureau in dienst is.

Staking
Cabinepersoneel van Ryanair in Nederland, België, Italië, Portugal en Spanje gaat op 28 september 24 uur staken. Met die staking willen de bonden de druk op de luchtvaartmaatschappij verhogen. Ryanair houdt donderdag zijn aandeelhoudersvergadering.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →