Man probeert met kinderen op achterbank Marechaussee van A67 te drukken

Print
Man probeert met kinderen op achterbank Marechaussee van A67 te drukken

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief ANP

Bij een wilde politieachtervolging op de A67 is dinsdagnacht een 24-jarige man opgepakt. In zijn auto zaten zes vreemdelingen met de Irakese nationaliteit. De bestuurder wordt verdacht van mensensmokkel en zit vast voor verder onderzoek.

De Koninklijke Marechaussee zag rond één uur 's nachts de auto over de snelweg in Bladel rijden en wilde deze controleren. De bestuurder ging er alleen met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging probeerde hij meerdere keren het voertuig van de Marechaussee van de weg te drukken.

Gevlucht
In Eindhoven lukte het de Marechaussee met hulp van de politie het voertuig klem te rijden. De chauffeur is uit het voertuig gesprongen en gevlucht. Bij een zoekactie die samen met de politie werd gestart, werden ook een politiehelikopter en een politiehond ingezet.

Uiteindelijk zag de bemanning van de politiehelikopter de verdachte liggen in een tuin. Hierop heeft de politie de verdachte aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man met de Irakese nationaliteit.

Vreemdelingen
In het voertuig van de verdachte zaten zes vreemdelingen. Het gaat om twee mannen, twee vrouwen en twee kinderen zonder geldige verblijfsdocumenten met de Irakese nationaliteit. 

De verdachte is overgedragen aan de Marechaussee, die verder onderzoek doet naar de zaak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →