Filmpje: Maankwartier open voor voetgangers

Print
Het heeft even geduurd, maar nu is het toch zover: je kan vanuit de Saroleastraat bijna direct het Maankwartier oversteken. Nog niet via de brede hellingbaan die naar de plaat leidt. Maar wel al via een trappartij vanaf het Stationsplein (bij de zuilengalerij).

De trap is te bereiken via een opening de schutting tussen de Saroleastraat en Royal, ongeveer ter hoogte van de bloemist. Via de plaat kun je naar het Maanplein lopen. Vandaaruit is er een trap naar de spoorsingel en een doorgang richting Mijnmuseum en Carbon6.

Station
Voetgangers hoeven dus niet meer om te lopen via het tijdelijke station. Trein -en busreizigers moeten daar voorlopig nog wel gebruik van maken. Het station wordt volgend jaar augustus opgeleverd, de hellingbaan in mei 2019.

Verkeersregelaars
De nieuwe route is 24 uur per dag open en wordt ’s avonds verlicht. Er is bewegwijzering. Daarnaast zijn de eerste dagen verkeersregelaars aanwezig.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →