Reizend festival popronde zaterdag naar Heerlen

Print
Reizend festival popronde zaterdag naar Heerlen

Iguana Death Cult op de Popronde Heerlen in 2015. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Tijdens de Popronde Heerlen staan zaterdag 22 september 30 bands op 17 locaties in de binnenstad. Een mooie kans om nieuw talent te gaan ontdekken, want alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Popronde is een rondreizend festival dat van september tot en met november 40 Nederlandse steden aandoet. Sinds enkele jaren staat Heerlen weer op de lijst met steden die de Popronde mogen verwelkomen. En met de Popronde mag Heerlen ook een flink aantal muzikanten welkom heten.

Overzicht
De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten hun eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op livemuziekgebied  in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ‘n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is aanwezig.

Programma
Bands en artiesten die in Heerlen op het programma staan zijn onder meer Karel, Walden (winnaar van Nu of Nooit), Coolboxer, I’m With Stupid, Anemone, Yip Roc en Kita Menari. Zij treden op in cafés en op podia als De Tapperij, Bluff, De Pancraat, Pelt, Erin’s Isle, Coasters, ‘t Brandje, Amazing, Bergzicht en poppodium Nieuwe Nor. Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.popronde.nl/steden/heerlen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →