Regionale artiesten geven concert voor nieuwe wc’s school Tanzania

Print
Regionale artiesten geven concert voor nieuwe wc’s school Tanzania

Dirrigent John Gerits vlak voor een concert Afbeelding: Rob Oostwegel

Tal van regionale artiesten werken zondag 23 september mee aan het Remunjs Chooncert, een benefietconcert in de Oranjerie voor een school in Tanzania.

Het initiatief komt van gepensioneerd muziekdocent en dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor John Gerits. Hij reisde in 2016 naar Tanzania en werd geraakt door de beperkte middelen op een school die hij bezocht.

Gebrekkig sanitair
Met name het sanitair was zeer gebrekkig, dus besloot Gerits geld bijeen te brengen met een concert. Dat moet minimaal vierduizend euro opbrengen voor nieuwe toiletten.

Gevarieerd programma
Het programma, dat om drie uur begint, is gevarieerd. Er zijn optredens van popkoor Escolum, tenor Ben Heijnen, sopraan Amber Nelissen en mezzosopraan Nienke Nasserian, dochter van een Limburgse moeder en een Tanzaniaans stamhoofd, die als kind in het Afrikaanse land woonde. Verder treden op: marimbist Jens Wilms, Jazz Group Grouchy Collective, trio Pega Loca, meidentrio JEM en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen