Regionale artiesten geven concert voor nieuwe wc’s school Tanzania

Print
Regionale artiesten geven concert voor nieuwe wc’s school Tanzania

Dirrigent John Gerits vlak voor een concert Afbeelding: Rob Oostwegel

Tal van regionale artiesten werken zondag 23 september mee aan het Remunjs Chooncert, een benefietconcert in de Oranjerie voor een school in Tanzania.

Het initiatief komt van gepensioneerd muziekdocent en dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor John Gerits. Hij reisde in 2016 naar Tanzania en werd geraakt door de beperkte middelen op een school die hij bezocht.

Gebrekkig sanitair
Met name het sanitair was zeer gebrekkig, dus besloot Gerits geld bijeen te brengen met een concert. Dat moet minimaal vierduizend euro opbrengen voor nieuwe toiletten.

Gevarieerd programma
Het programma, dat om drie uur begint, is gevarieerd. Er zijn optredens van popkoor Escolum, tenor Ben Heijnen, sopraan Amber Nelissen en mezzosopraan Nienke Nasserian, dochter van een Limburgse moeder en een Tanzaniaans stamhoofd, die als kind in het Afrikaanse land woonde. Verder treden op: marimbist Jens Wilms, Jazz Group Grouchy Collective, trio Pega Loca, meidentrio JEM en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →