Ellie Lust met pijn in het hart weg bij politie Amsterdam

Print
Ellie Lust met pijn in het hart weg bij politie Amsterdam

Afbeelding: ANP

Woordvoerder Ellie Lust is weg bij de politie in Amsterdam. Ze gaat zich volledig op haar televisiecarrière richten. 'Ik kon niet meer blijven.'

Het vertrek van Lust wordt woensdag bekendgemaakt bij haar collega's van de Amsterdamse politie. Ze gaat programma's maken bij Avrotros, aldus een woordvoerder van de omroep.

Wijkagent
Lust begon in 1987 bij de politie en was onder meer wijkagent in de Baarsjes en de Frederik Hendrikbuurt. Vanaf 2007 ging ze als woordvoerder aan de slag. In die rol startte ze politienetwerk Roze in Blauw en schoof ze regelmatig aan bij opsporingsprogramma's.

Ellie op Patrouille
Na haar deelname aan Wie is de Mol? in 2016 kreeg Lust een eigen televisieprogramma, Ellie op Patrouille, waarvan eerder dit jaar het eerste seizoen werd uitgezonden. 

Lust vertelt in een interview met Het Parool, dat komend weekend in de PS van de Week wordt gepubliceerd, dat ze na de opnames van Ellie op Patrouille door de politieleiding voor het blok werd gezet: ze moest kiezen tussen haar tv-carrière of de politie.

'Niet integer behandeld'
"Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform - ik zág het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie? En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan."

Voor Lust was het geen optie om te stoppen met haar televisiewerk, ook omdat ze een andere functie zou krijgen binnen de politie. "Het blijf-scenario was: we gaan een passende functie voor je vinden binnen het korps. Het woordvoerderschap werd daar al niet meer in genoemd. Een blijf-scenario waar ik dus ook nooit voor zou kiezen. Ik ben een integer mens en ik voel me niet integer behandeld. Ik kon al niet meer blijven."