‘Aan Sjuutteeänjd’ meest duurzame restaurant Nederland

Print
‘Aan Sjuutteeänjd’ meest duurzame restaurant Nederland

Afbeelding: De Limburger

Amstenrade - Biologisch restaurant Aan Sjuutteeänjd van Jean Thoma en Sonja Thoma-Cabo in Schinnen is woensdag tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam uitgeroepen tot het meest duurzame restaurant van Nederland.

Het Schinnense biologische restaurant kreeg de gouden ‘Gaia Green Award’ omdat het niet alleen met biologische streekproducten werkt maar ook beschikt over een eigen, door het echtpaar Thoma aangelegde en onderhouden, moestuin. Pluspunten scoorden Jean en Sonja Thoma bovendien voor de duurzame manier waarop ze hun oude boerderij veranderd hebben in een bio restaurant, voorzien van een energiebesparende warmtepomp.

Met hun eerste prijs wonnen ze een dinercheque van de Euro-Toques, de organisatie van duurzaam werkende koks, een pakket met biologische ingrediënten en een kunstwerk, gemaakt door kunstenaars met een beperking.

Duurzaam 
Dit jaar was het de derde keer dat de Gaia Green Award werden uitgereikt. De verkiezing is een initiatief van verschillende partijen, die actief zijn in de horeca en op het gebied van duurzaam ondernemen. Aan de wedstrijd dit jaar deden zo’n 200 horecazaken mee. Aan Sjuutteeänjd was genomineerd in de categorie restaurants. Daarnaast werden er Awards uitgereikt in de categorie strandpaviljoens en hotels.

Het Schinnense restaurant was een van de eerste biologische restaurants van Nederland en oogstte al veel lof voor zijn ‘duurzame keuken’. In 2017 riep het horecablad Gault Millau Aan Sjuutteeänjd tot duurzaamste restaurant van Nederland.

Heuvelland
Ook in de media kreeg het restaurant complimenten voor zijn innoverende keuken en duurzame menu’s. Of het echtpaar nog lang met zijn biologische keuken in Schinnen blijft, is onzeker. Het echtpaar Thoma heeft te kennen gegeven naar een locatie in het Heuvelland uit te kijken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →