Molenberg Heerlen krijgt Consuminderhuis

Print
Molenberg Heerlen krijgt Consuminderhuis

Annemiek van Deursen Afbeelding: Peter Schols

Heerlen krijgt een Consuminderhuis. Het gaat om een initiatief van de stichting die sinds 2006 al een Consuminderhuis in Landgraaf drijft.

Het nieuwe Consuminderhuis komt in de Jacob van Maerlandstraat (Molenberg). De opening is vrijdagmiddag 21 september om half twee. Annemiek van Deursen, die Consuminderhuis Parkstad vanuit haar huiskamer in Landgraaf begon, zal het initiatief toelichten. Wonen Zuid stelt het pand beschikbaar.

Naaicursussen
Bij het Consuminderhuis kan men gratis spullen halen, van huisraad tot kleding. Er worden verder zogeheten consuminderkringen gegeven, waarin men elkaar kan inspireren en steunen om de eindjes inventief aan elkaar te knopen. Ook zijn er workshops koken en  bakken en  naaicursussen. In Landgraaf is bovendien een moestuinproject.

'Voort wat hoort wat'
Stichtingvoorzitter Marie-José Kamps: "Het is belangrijk om te onderstrepen dat mensen wel gratis gebruik kunnen maken van wat we te bieden hebben, maar dat dit niet voor niks is. We huldigen het motto 'voor wat hoort wat': mensen worden geacht om naar vermogen een tegenprestatie te leveren. Dit kan zijn het volgen van een ‘consuminderkring’ of vrijwilligerswerk in ons huis. Hiermee willen we mensen sterker maken, kwaliteiten ontwikkelen. Duurzaamheid is ook een belangrijk thema binnen ons huis."