‘Meer last coffeeshops Venlo-Zuid’

Print
‘Meer last coffeeshops Venlo-Zuid’

Afbeelding: iStock

Venlo - Omwonenden van de twee coffeeshops in Venlo-Zuid ervaren steeds meer overlast en willen dat er snel een einde aan komt.

Dat schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad. Harry en Josee Clerx, wonend in appartementencomplex Zuidstaete aan de Rodestraat, vinden het welletjes geweest.

Belofte
Ze beweren dat de gemeente zeventien jaar geleden beloofd zou hebben dat de coffeeshops twee jaar  later zouden verdwijnen. Dat zou reden zijn geweest voor andere mensen om toch een flatje in Zuidstaete te kopen.

'Genieten'
Tot hun verbazing kwamen in de buurt een opvang van daklozen (Domushuis) en sinds kort het "louche café” Bastion, "waar zich duistere zaken afspelen”. De overlast is volgens het echtpaar Clerx alleen maar toegenomen. Daarbij is het toezicht door agenten en boa’s in hun beleving juist verminderd. Zij vinden dat andere wijken nu mogen "genieten van de twee coffeeshops”.

In een brief aan het gemeentebestuur vragen PVV en CDA of de beweringen van het echtpaar kloppen en op welke wijze de openbare orde in het gebied wordt gehandhaafd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →