Van der Valk is overtuigd van plannen en koopt grond langs A2

Print
Van der Valk is overtuigd van plannen en koopt grond langs A2

Afbeelding: ANP

Hotelketen Van der Valk koopt grond in Weert voor de bouw van het beoogd hotel inclusief parkeerplaatsen bij de A2, zo heeft de gemeente Weert woensdag openbaar gemaakt.

Daarmee lijkt het erop dat Van der Valk overtuigd is dat de vergunningverlening en de bestemmingsplanwijziging positief zullen verlopen. De gemeente heeft bovendien bekendgemaakt grond aan te kopen voor de (bouw)ontsluiting van het hotel.

Overleg
Vanwege bezwaren op het eerste plan voor het Van der Valk-hotel in Weert, onder meer vanuit de provincie en vanuit de gemeente Nederweert, heeft inmiddels overleg met de provincie plaatsgevonden en zal het plan op 4 oktober opnieuw zes weken ter inzage worden gelegd. Aan de eerste plannen van januari dit jaar ontbrak een uitgebreide uitleg waarom het hotel nieuwe klanten zal trekken en hoe het iets toevoegt voor de regio.

In principe is de provincie immers tegen de komst van veel hotelkamers in Midden-Limburg omdat daar geen markt voor zou zijn. Het college verwacht nu met een half jaar vertraging op 6 februari volgend jaar het nieuwe plan voor een hotel aan de A2 in Weert aan de gemeenteraad voor te kunnen leggen.

Nederweertse argusogen
De gemeente Nederweert kijkt met argusogen naar de ontwikkelingen in Weert omdat daar ook plannen zijn voor de vestiging van een hotel vlakbij de A2. Daarvoor is al in 2010 een vergunning afgegeven aan Loverbosch Beheer die in 2011 zou gaan bouwen maar daar "vanwege marktomstandigheden” nog niet aan toe is gekomen. Recent heeft Loverbosch aangeven nu snel met de bouw te willen starten.

Enquête
Netwerkorganisatie Samenwerking Midden-Limburg heeft het initiatief voor een hotel in Weert als positief beoordeeld, laat de gemeente Weert weten. Bovendien zou ook onder de Weerter ondernemers draagvlak zijn voor een hotel. In opdracht van VVD-raadslid Joost Wiezer uit Weert zijn 284 ondernemers in Weert aangeschreven van wie 106 een enquête hierover invulden. Van hen geeft 56 procent aan behoefte te hebben aan betaalbare hotelkamers in Weert. Wiezer: "Aanleiding voor de enquête zijn verhalen van ondernemers die met klanten uitwijken naar hotels in Brabant omdat hier geen plek is.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →