Machinisten Arriva: reiziger Maaslijn staat in z’n hemd

Print
Machinisten Arriva: reiziger Maaslijn staat in z’n hemd

Afbeelding: Flickr/Rob Dammers

Treinreizigers op de Maaslijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen worden door Arriva slecht behandeld. Dat schrijven de machinisten van die lijn in een brandbrief aan de directie van het bedrijf.

Volgens de machinisten zijn treinen vaak veel te vol doordat er slecht wordt ingespeeld op drukte en  moeten passagiers soms op het perron achterblijven. De vele treinen die uitvallen door storingen en zelfs een gebrek aan diesel stoort de machinisten ook.

Oppoetsen
Vakbond FNV zegt de brief snel met de directie van Arriva te willen bespreken. Volgens vakbondsbestuurder Marlies Peeters zijn de problemen al sinds de start van Arriva hetzelfde, en poetst het bedrijf de slechte prestaties op voordat de cijfers aan de provincie worden geleverd.

Maatregelen
Arriva laat weten dat er naar aanleiding van de brief maatregelen worden getroffen die ook met de machinisten zijn besproken. Wat die maatregelen zijn, wil het bedrijf nog niet zeggen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →