Meerdere slachtoffers Oss uit hetzelfde gezin

Print
Twee kinderen die donderdagochtend omkwamen bij het treinongeluk in Oss en een kind dat zwaargewond raakte kwamen uit één gezin. Dat heeft de politie gemeld.

De vier overleden kinderen waren 4, 4, 6 en 8 jaar oud. Een kind van 11 jaar is zwaargewond geraakt. De begeleider is een vrouw van 32. Ook zij raakte zwaargewond. De kinderen kwamen allemaal uit Oss, de begeleidster uit Heesch.

De toestand van de gewonden is nog altijd zorgwekkend, zegt de politie.

Overleden
Vier basisschoolkinderen kwamen om het leven toen de elektrische bolderkar waarin ze zaten, een zogeheten stint, op een overweg door een trein werd gegrepen.

Lees ook: Ooggetuigen: bestuurster bakfiets schreeuwde om hulp

Een kind en de leidster van de kinderopvang die de stint bestuurde, raakten zwaargewond. Over hun toestand is nog niet meer bekendgemaakt. De kinderen waren tussen de vier en elf jaar. De leidster is nog niet gehoord.

Onbeschrijflijk leed
"Het is een dag waarvan je hoopt dat hij er nooit zal komen", zei burgemeester van Oss Wobine Buijs-Glaudemans over het drama dat zich in haar stad heeft voltrokken. Ze sprak van "onbeschrijfelijk leed" en betuigde haar medeleven met de nabestaanden.

Lees ook: Bewindslieden geschokt door tragisch ongeval Oss

"Er zijn geen woorden voor wat hen is overkomen." Het fatale ongeval slaat "grote gaten in het kinderdagverblijf, de school en de gezinnen die het betreft", aldus Buijs-Glaudemans. Ze bedankte hulpverleners voor hun professionaliteit en stond stil bij het medeleven dat door veel mensen uit het land is uitgesproken. "Het is een zwarte dag."

Lees ook: School Oss: overvallen door immens verdriet


Foto: ANP

Groot onderzoek
Directeur Pier Eringa van spoorbeheerder ProRail zei dat er geen problemen bekend waren met de bewaakte spoorwegovergang. Hij zei dat ProRail nog nooit zo'n ongeluk heeft meegemaakt en kondigde een grondig onderzoek aan.

Lees ook: ProRail: de beste overweg is géén overweg

Alles moet in het werk worden gesteld om herhaling te voorkomen, aldus de topman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje