Stints in de ban na dodelijk ongeval

Print
Stints in de ban na dodelijk ongeval

Afbeelding: AD/Ramon Mangold

Een groot aantal kinderdagverblijven stopt tijdelijk met het gebruik van elektrische bolderkarren - Stints - naar aanleiding van het dramatische ongeluk in Oss donderdagochtend, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Hoewel de oorzaak van het ongeval nog niet duidelijk is, willen veel organisaties voorlopig geen risico lopen met de karretjes.

Kinderopvang MIK, met vestigingen in Maastricht, de Westelijke Mijnstreek en het Heuvelland, heeft besloten om de stints donderdag en vrijdag niet te gebruiken. Ouders zijn daarover in een spoedbericht geïnformeerd. In afwachting van het onderzoek naar het tragische ongeluk in Oss wordt voorlopig afgezien van de inzet van de voertuigen.   

Lees ook: Elektrische bakfiets populair vervoersmiddel bij kinderdagverblijven

De organisatie AVEM, met veertig locaties in Oss en omgeving, stopt met onmiddellijke ingang met de inzet van de elektrische voertuigen "totdat er nadere informatie beschikbaar is", aldus een woordvoerster. De kinderen worden voorlopig met ander vervoer opgehaald.

Buiten gebruik
Ook KindeRdam, met zo'n zeventig vestigingen in Rotterdam en omgeving, houdt de stints voorlopig binnen. "We hebben de leverancier gebeld, die start een onderzoek. Tot die tijd worden ze buiten gebruik gehouden", aldus bestuurder Els Maasdam.

Partou, een grote speler met vestigingen in het hele land, blijft gewoon gebruikmaken van de elektrische bolderkarren. Dat geldt ook voor DAK kindercentra, met zestig vestigingen in Den Haag en omstreken. "We volgen het onderzoek op de voet, maar tot op heden zijn nooit ongelukken gemeld'', aldus een woordvoerster van DAK.