Je hebt 't niet van mij

Wie sprak Anneke Grönloh het laatst?

Anneke Grönloh in de Koninklijke Schouwburg. © ANP

Natúúrlijk lees jij de roddelbladen never nooit niet. En ‘Shownieuws’ kijken? Je moet er niet aan denken! Daarom hier jouw wekelijkse portie showbizz en achterklap, afgeblust met halve waarheden. Graag gedaan!

Ruud Maas

ANNEKE GRÖNLOH. Vorige week overleed MISS BRANDEND ZAND op 76-jarige leeftijd. De bladen besteden er volop aandacht aan, niet onlogisch aangezien ze een glansrijke carrière heeft gehad en meer dan dertig miljoen platen verkocht. In Weert nam ze vorig jaar afscheid van haar publiek, tijdens een hommage aan JOHNNY HOES. In deze krant zei ze toen, vanuit haar huis in Frankrijk, erg verdrietig te zijn dat ze moest stoppen. Maar ze kon niet anders, omdat ze 24 uur per dag gekluisterd was aan een zuurstofapparaat. "Ik moet tussen de nummers doen, letterlijk op adem zien te komen. Het wordt onverantwoord.”

Een gek mechanisme wat na zo’n overlijden in werking treedt, is de volstrekt onbelangrijke vraag wie haar het laatst heeft gesproken. Alle bladen doen een poging die slag te winnen. Weekend sprak haar ‘nog maar enkele weken geleden’, Story drie weken voor haar overlijden. Al komt daar vooral haar manager BART PEETERS uit Maastricht aan het woord. "Ze zei dat ze in haar leven maar drie mensen had gehad bij wie ze zich volledig veilig had gevoeld, zichzelf kon zijn en die haar het gevoel hadden gegeven dat ze werd opgetild. Die mensen waren haar moeder, echtgenoot en ik. Lieve woorden.” Privé sprak haar ‘tien dagen voor haar dood’. Ze belde zelf op, onverwacht, lezen we. Hoe ze herinnerd wilde worden? "Ik zou het fijn vinden als ze zouden zeggen: het was een goed mens, ze heeft haar best gedaan.”

Party sprak haar een week voor haar dood’. Voor de volledigheid staat wat pagina’s verderop: ‘Haar állerlaatste interview gaf ze aan Party’. Maar ja, voor het blad een vraag kon stellen, had de zangeres er eentje voor de verslaggever in petto. "Hoe komt u aan dit nummer? Dit is alleen voor familie en zeer intieme vrienden. Ik geef het tegenwoordig nooit meer aan iemand anders.”

Ander ‘nieuws’. Story is voorbereid op een huwelijkscrisis bij JEANINE HENNIS-PLASSCHAERT. Voor minimaal een jaar vertrekt de oud-minister naar Irak om een VN-missie te leiden. Op en neer naar huis gaan naar haar man en stiefzoon, lijkt dan lastig. ‘Wat zal dat met haar huwelijk doen?’, filosofeert het blad. Volgens de politica helemaal niets. "Mijn man en ik hebben een gulden regel. Die luidt dat we elkaar als het gaat om onze loopbanen nooit ergens in tegenhouden. Dit om te voorkomen dat als een van ons later spijt van een keuze krijgt hij zou kunnen zeggen: dat is jouw schuld, vanwege jou heb ik die kans laten schieten. Gelukkig is zoiets bij ons nooit voorgevallen.” Houden zo!

In hetzelfde blad krijgen we voorgeschoteld hoe de adoptiedroom van presentator CARLO BOSZHARD en zijn vriend HERALD uiteen lijkt te spatten. "We hebben ons goed verdiept in wat ons te wachten zou staan. Dat we een ouder kindje zouden krijgen, was iets waar we ons op hadden ingesteld. Wat we ons niet goed hadden gerealiseerd is dat veel van deze kinderen een lichamelijke en/of mentale beperking hebben. Vanuit onze kant kun je niet zeggen dat je bepaalde aandoeningen uitsluit. We hebben veel gesproken met ervaringsdeskundigen en na veel twijfel besloten het traject stop te zetten. En hoe langer we wachten hoe meer mijn leeftijd een rol gaat spelen. Dit jaar ben ik 49 geworden, voor adoptie is dat te oud.” Het stel houdt de optie voor een pleegkind wel open. "Momenteel lezen we daar veel over. Waar zeg je ja tegen? Dat willen we goed doordenken.” Maar ja, goede papieren heeft Boszhard natuurlijk. Als je jaren op de vroege ochtend Telekids hebt gepresenteerd, kun je echt wel met kinderen overweg.

Vluchtelingen, TINEKE SCHOUTEN kan erover meepraten. Haar jongste dochter is met haar gezin uit Amerika teruggekeerd naar Nederland. "Ze zijn gevlucht voor president Trump. Ik ben zo gelukkig dat ze weer om de hoek wonen. Een godsgeschenk.” We horen de comédienne zelden over politiek, toch is ze deze keer overduidelijk. "Die man verdeelt het hele land. Als je niet voor hem bent, ben je tegen hem. Dat maakt het er niet leuker op. Mijn dochter en haar man wilden niet dat hun kinderen in zo’n verdeeld land zouden opgroeien.” Hup, vertel die Amerikanen maar eens de waarheid, Tineke. Mag je volgend jaar misschien zelfs een keertje de oudejaarsconference doen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal