Prijs duurzaam ondernemen voor eierboer Kipster

Print

Ruud Zanders in de futuristische kippenstal van Kipster. Foto: Afbeelding: Stefan Koopmans

Venray - Opnieuw prijs voor het bedrijf Kipster in Oirlo, bekend van de Kipster-eieren die bij Lidl in het schap liggen.

Aan directeur/mede-eigenaar Ruud Zanders van de volgens eigen zeggen ‘meest dier-, mens- en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld’ is de Mansholt Business Award for Sustainable Entrepreneurship toegekend.

De driejaarlijkse prijs, in het leven geroepen door een fonds van Wageningen Universiteit, is woensdagavond uitgereikt tijdens de Mansholt-lezing in Brussel.

Dierenwelzijn
Kipster ontving in juli nog een internationale award van de organisatie voor dierenwelzijn Compassion in World Farming. De Mansholt-award viel behalve aan Zanders ook aan Chantal Engelen toe van Kromkommer, een bedrijf dat verspilling van groenten en fruit bestrijdt: ze delen samen de geldprijs van 25.000 euro. 


Foto: Steven ten Hoff

Erkenning
Zanders beschouwt de bekroning als een wetenschappelijke erkenning van zijn ideeën over de kippenboerderij. "Deze erkenning laat zien dat we niet zomaar iets roepen, maar dat onze denkbeelden wetenschappelijk worden ondersteund."

Mansholt-lezing
De universiteit organiseert jaarlijks de Mansholt-lezing in Brussel over Europees beleid en thema's rondom voedsel, landbouw en duurzaamheid. De lezingen zijn vernoemd naar de Nederlandse en Europese politicus en denker Sicco Mansholt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee