Drie verdachten helikopterontsnapping op vrije voeten

Print
Drie verdachten helikopterontsnapping op vrije voeten

Onderzoek op de plek waar werd geschoten tijdens de achtervolging van de verdachten. Afbeelding: De Limburger/Annemiek Mommers

Drie verdachten van betrokkenheid bij de bevrijdingspoging met een helikopter uit de gevangenis in Roermond, zijn vrijgelaten.

De rechtbank in Amsterdam hief donderdag de voorlopige hechtenis van de drie mannen op, tot verbijstering van het Openbaar Ministerie (OM). Tegen hen waren vorige week straffen geëist van zes tot acht jaar cel.

Woordvoerders van de rechtbank en het OM bevestigden een bericht daarover van AT5. De rechtbank heeft de mannen op vrije voeten gesteld, omdat de straf die zal worden opgelegd vermoedelijk lager zal uitpakken dan de tijd die de mannen al in hechtenis zaten.

Verbijsterd
Het OM is verbijsterd door het besluit, omdat de aanklagers de drie verdenken van een flink aandeel in de voorbereiding en de uitvoering van de beoogde uitbraak vorig jaar oktober. 

De officieren van justitie brachten vorige week woensdag voor het voetlicht dat Abdellatif N. en Sofyan el H. in hun ogen belangrijk waren in de uitvoering en voorbereiding van de plannen om een helikopter te kapen en crimineel Benaouf A. uit de Penitentiaire Inrichting in Roermond te bevrijden. 

In deze zaak staan negen mannen terecht. De rechtbank doet op 12 november uitspraak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →