Onderwijs-duo Namibië bezoekt Latasteschool en Sint Ursula Horn

Print
Onderwijs-duo Namibië bezoekt Latasteschool en Sint Ursula Horn

Leerlingen van de Latasteschool laten zien hoe zij gepersonaliseerd onderwijs volgen via de iPad. Afbeelding: Maartje van Berkel

Horn - Twee leerkrachten van een Afrikaanse school keken onlangs in Horn hoe de Latasteschool en Sint Ursula werken met iPads.

De Korenaer in Deurne - school voor voortgezet speciaal onderwijs van de Aloysius Stichting - schonk 68 iPads aan de school van beide leraren, het Grootfontein Agri College in Namibië. De docenten kwamen de gift persoonlijk ophalen en bezochten tijdens hun verblijf in Nederland ook de school in Horn. 

In de tien klassen van het Grootfontein Agri College in Namibië volgen kinderen basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De naam van de school zegt het al: de focus ligt mede op praktijkgericht landbouwonderwijs. De school is blij met de aanwinst van 68 iPads en gaat als tweede school in het land werken met iPads.

Betekenisvoller onderwijs

“Onze iPads worden vernieuwd”, vertelt directeur Jurgen van Gerwen van De Korenaer in Deurne. “De iPads die naar Namibië gaan zijn drie jaar oud en kunnen nog prima mee. Dat kinderen er daar mee verder kunnen, geeft ons een goed gevoel. Leerkrachten kunnen er hun onderwijs betekenisvoller, eigentijdser en leuker mee maken, net zoals wij op onze scholen doen.” Er gaat ook een aantal Apple-tv’s naar Namibië.

Wát je dan allemaal kunt doen met iPads in de klas, konden de leerkrachten JP Botha en Louise Engelbrecht van de Afrikaanse school uitgebreid bekijken in Horn. De Latasteschool bijvoorbeeld, zet de iPad onder meer in voor taal- en rekenonderwijs en dat maakt gepersonaliseerd leren veel eenvoudiger.

Scholengemeenschap Sint Ursula is als enige school in het zuiden van het land erkend als een Apple Distinguished School. Dit toont aan dat de school "een uitmuntende leeromgeving heeft, waarin gepersonaliseerd leren anytime, anywhere veel makkelijker is geworden." Ruim veertig docenten zijn 'Apple Teachers' die innovatief omgaan met mobiele technologie.