Politiebonden: situatie rond Fortuna-stadion veilig genoeg

Print
Politiebonden: situatie rond Fortuna-stadion veilig genoeg

Afbeelding: Aironotics

Bij het duel tussen Fortuna Sittard en Willem II gaan zaterdag normaal gesproken gewoon politieagenten aanwezig zijn. Volgens de politievakbonden is de situatie rondom het stadion inmiddels veilig genoeg.

Dat zegt woordvoerder Gerrit van de Kamp. De politiebonden lieten twee weken geleden nog weten dat als de gemeente Sittard-Geleen en Fortuna Sittard er niet in slaagden om de rondslingerende stenen, hekken en bouwmaterialen weg te krijgen dat er dan nieuwe acties zouden volgen. Dit vanwege de onverantwoorde risico’s voor publiek en agenten die dat met zich meebrengt.

Laatste checks
Van de Kamp is donderdag een stuk positiever. Volgens hem volgen de laatste checks vrijdag nog, maar hebben de gemeenten en club ‘enorm veel werk verzet’. “Dat is precies wat wij wilden. Of de supporters zich gedragen is natuurlijk vraag twee, maar rond het stadion is het zoals het er nu uitziet veilig genoeg.”

Ongeregeldheden
Reden voor de bezorgdheid bij de vakbonden waren de ongeregeldheden na de wedstrijden tegen PSV en FC Utrecht. In beide gevallen raakten supporters na afloop slaags met supporters van de tegenpartij. Daarbij werd gegooid met bouwmaterialen en stenen en raakten meerdere agenten en een steward gewond.