Oss rouwt na spoordrama: bloemen en knuffels bij plaats ongeval

Print

Bloemen en knuffels op de plaats van het drama in Oss. Afbeelding: AD/Noël van Hooft

Op steeds meer plekken in Oss hangt de vlag halfstok na het spoordrama van vanochtend. Bij de spoorwegovergang bij station Oss West groeit ondertussen de berg knuffels en bloemen voor de slachtoffers.

De overgang aan de Braakstraat is afgeschermd en een deel van de straat is afgesloten vanwege het onderzoek dat plaatsvindt . Bij de afzettingshekken laten rouwende Ossenaren hun tekenen van medeleven achter. Ook leeftijdgenootjes van de basisschoolkinderen leggen kaarten en briefjes neer.

Herdenkingsplek
Volgens gemeentelijke toezichthouders bij de hekken is het in de loop van donderdag steeds drukker geworden bij de spontaan ingerichte herdenkingsplek. Op enige afstand zoeken ook veel mensen elkaar op om het drama te bespreken. De gemeente heeft een wijkcentrum ingericht als ontmoetingsplek voor direct betrokkenen bij de slachtoffers.

Rouwbanden
Later vandaag staat de gemeenteraad stil bij het drama. De spelers van TOP Oss treden vrijdag in de wedstrijd tegen Sparta aan met rouwbanden. Ook houden ze een minuut stilte bij de start van de wedstrijd. RKSV Margriet heeft alle trainingen van donderdagavond afgeblazen. Vanuit steeds meer hoeken klinkt de oproep om ook in de amateursport komend weekend een minuut stilte te houden.

Ondernemers in het centrum van Oss hangen de vlaggen halfstok. Ook is hen gevraagd de muziek in de winkels uit te zetten.