Pincontainer Arcen komt wellicht op andere plek

De dorspraad Arcen vindt de plek op het plein voor de kerk (links) niet geschikt voor een mobiele pincontainer.© Laurens Eggen

De Rabobank is bereid de toekomstige pincontainer in Arcen op een andere plaats dan het plein voor de kerk neer te zetten.

Daan de Hulster

De Rabobank was met de gemeente Venlo in gesprek over die locatie, maar gaat na ruggespraak met de dorpsraad Arcen kijken naar een alternatief.Tijdens de laatste dorpsraadvergadering stemden de meeste aanwezigen voor plaatsing op de parkeerplaats bij apotheek Op de Hor. Bram Moonen laat namens de Rabobank weten dat de bank opnieuw in gesprek gaat met de gemeente en de dorpsraad bij de plaatsing wil betrekken. "We willen rekening houden met de wens in het dorp.”VerkochtRabobank plaatst een pincontainer omdat de bestaande geldautomaat in het voormalige bankgebouw verdwijnt. Dit omdat het pand aan het Burgemeester Gubbelsplein is verkocht. De dorpsraad vindt plaatsing van de container op het kerkplein niet geschikt omdat daar uitvaarten, communies en bruiloften plaatsvinden.De dorspraad Arcen vindt de plek op het plein voor de kerk niet geschikt voor een mobiele pincontainer.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal