Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

'Wij en onze gasten eten nog weinig van ons eigen land'

'Wij en onze gasten eten nog weinig van ons eigen land'

Hans Franssen in Klimmen ambachtelijk aan het werk tijdens het koken van het fruit om er stroop van te maken. Stroop maken is heel slow. Stroop is een van de vele streekproducten die Zuid-Limburg rijk is. Afbeelding: bas quaedvlieg

Maastricht - Niet massaliteit maar duurzaamheid wordt de toekomst van het toerisme. Kwaliteit boven kwantiteit. Langzaam in plaats van snel. Ook in Zuid-Limburg moet toerisme groener worden. En zo’n vakantie mag gerust wat meer kosten.

Toeristisch Zuid-Limburg moet de komende jaren de handschoen oppakken en stevig gaan verduurzamen. Daarmee moet de streek nog meer dan nu een kwalitatief hoogwaar­dige vakantiebestemming worden.

Het groener worden van de toeristische sector is niet alleen noodzakelijk omdat de maatschappij dat wil of omdat klimaatsverandering dit wenselijk maakt. Ook de toerist verlangt vaker naar een duurzame bestemming. Volgens Albert Salman van de organisatie Green Destinations kiest inmiddels 11 procent ...