Inwoners Oss komen massaal samen bij rampplek: bloemenzee groeit

Print
Inwoners Oss komen massaal samen bij rampplek: bloemenzee groeit

Bewoners leggen massaal bloemen en knuffels neer bij de rampplek in Oss. Afbeelding: Tom Vos/BD

Inwoners van Oss verzamelen zich donderdagavond massaal bij station Oss West. Op de plaats waar in de ochtend het tragische ongeval gebeurde is een heuse bloemenzee gecreëerd.

Aangeslagen Ossenaren brengen bloemen, knuffelbeesten en kaarsjes zo dicht mogelijk naar de plek des onheils toe. Mensen steken kaarsjes aan en geven knuffels. Als het treinalarm gaat, schrikt iedereen op.

Hartverscheurend
De 21-jarige Aron van Uden legde witte bloemen neer. "Ik werd vanochtend wakker, ik woon hier vijfhonderd meter vandaan, en hoorde het nieuws. Pas wat later besefte ik hoe verschrikkelijk het was wat er gebeurd is. Ik werd getriggerd hier naartoe te komen, ben een bloemetje gaan halen om het neer te leggen." Aron is zelf geen vader. "Ik weet niet wat het is om drie kinderen te hebben maar dit is hartverscheurend."

Ook NS-topman Roger van Boxtel is aanwezig in Oss. Uit respect voor alle betrokkenen zullen er overigens geen vertegenwoordigers van NS verschijnen in talkshows. Dat laat Bartho Boer, hoofd communicatie van de NS, weten op Twitter. "Eerst tijd en ruimte om dit verdriet een plek te geven.''

Vier kinderen
Bij het ongeval op een bewaakte spoorwegovergang in Oss, waarbij een bakfiets van een kinderdagverblijf was betrokken, kwamen donderdagochtend vier kinderen om het leven. De vier overleden kinderen waren 4, 4, 6 en 8 jaar oud. Twee van de overleden kinderen komen uit één gezin. Een derde lid van dat gezin, een kind van 11 jaar, is zwaargewond geraakt. Een leidster van het kinderdagverblijf was een vrouw van 32. Ook zij raakte zwaargewond. De kinderen kwamen allemaal uit Oss, de begeleidster uit Heesch. De toestand van de gewonden is nog altijd zorgwekkend, zegt de politie.

Lees hier alles over het tragische ongeluk