Tientallen doden bij scheepsramp Victoriameer

Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika© Google Maps

Ruim veertig mensen zijn om het leven gekomen nadat een veerboot is gekapseisd op het Victoriameer in het noorden van Tanzania. Honderden mensen worden nog vermist. De Tanzaniaanse regering vreest dat er meer dan tweehonderd mensen zijn verdronken.

ANP

Het zoeken naar drenkelingen is inmiddels gestaakt en wordt vrijdag bij zonsopkomst hervat, meldt de commissaris van het district Ukerewe, waar de ramp plaatsvond.

OverbelastLokale autoriteiten melden aan de BBC dat het schip overbelast was en meer dan vierhonderd mensen aan boord had. Ruim honderd opvarenden zouden zijn gered. Het is moeilijk om het aantal passagiers aan boord vast te stellen omdat degene die de kaartjes verkocht ook is verdronken.

De boot zonk vlak na het verlaten van het dok, meldde de exploitant van de veerdiensten.

GrootsOngelukken met overvolle boten komen vaak voor op het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. Het ligt tussen Tanzania, Kenia en Oeganda. In 1996 kwamen meer dan achthonderd mensen om het leven op het meer toen de MV Bukoba kapseisde. Het was een van de grootste scheepsrampen van de vorige eeuw.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal