De ideale combi van zoete aardappel, pittige mierikswortel en zilte kappertjes

Print

Afbeelding: Studio Philippi

Het zoete van de aardappel in deze lauwwarme salade is heerlijk bij de pit van de mieriksworteldressing en de zilte kappertjes. Voeg voor een extra voedzame salade een handje kikkererwten uit blik toe.

Zoete aardappelsalade met spinazie, mieriksworteldressing en kappertjes
Voor 4 personen
Bereiden: 20 minuten

Ingrediënten
- 800 gram zoete aardappelen
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
- 1 royale eetlepel crème fraîche
- 1 royale eetlepel mayonaise
- 1 teen knoflook
- 150 gram babyspinazie
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 theelepels (zwart) sesamzaad


Bereiding
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van net geen cm, 7-8 mm. Kook de aardappel in water met zout in 6-8 minuten gaar. Snijd de ui in hele dunne halve ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Giet de aardappelen af, laat uitlekken en spreid op een wijde schaal om in 5 min. iets af te koelen.
Klop een dressing van de mierikswortel, de crème fraîche, de mayonaise en het limoensap. Verdun de dressing met 50 ml water. Rasp of pers de knoflook boven de dressing en breng op smaak met zout en peper. Tos de aardappel met de spinazie en de ui. Schep de dressing erover en bestrooi met de kappertjes, het limoenrasp en het sesamzaad.

>> Dit recept is eerder gepubliceerd in foodmagazine delicious. www.deliciousmagazine.nl
>> Kijk voor meer recepten van onder anderen Janneke Philippi op onze receptenpagina www.delimburger.nl/recepten

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!