‘Om de 500 meter een openbaar toilet in binnenstad Weert’

Print
‘Om de 500 meter een openbaar toilet in binnenstad Weert’

Afbeelding: ANP

Om patiënten van buikziekten en mensen incontinentieproblemen bij te staan, wil een meerderheid van de gemeenteraad van Weert dat er in de binnenstad elke 500 meter een toilet beschikbaar komt.

Daarmee zou binnen vijf minuten een toilet bereikt kunnen worden. De toiletten zouden herkenbaar moeten zijn door stickers. Verder zou Weert zich aan moeten sluiten bij de HogeNood-app.

Het voorstel wordt woensdag besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering in Weert.

Openbare gebouwen
Als het aangenomen wordt, moet het college van burgemeester en wethouders in eerste instantie op zoek naar toiletten in openbare gebouwen die opengesteld kunnen worden. Daarna zouden ondernemers in de binnenstad benaderd kunnen worden of ze hun toilet open willen stellen.

Volgens de partijen (Weert Lokaal, D66, SP, VVD en CDA) zullen mensen met buikziekte en incontinentieproblemen door de opengestelde toiletten gestimuleerd worden om eerder naar de stad te gaan omdat ze weten waar ze naar het toilet kunnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen