Weesfietsen Stationsplein verwijderd aan vooravond harde aanpak foutparkeren

Print
Weesfietsen Stationsplein verwijderd aan vooravond harde aanpak foutparkeren

Grote borden op het Stationsplein wijzen fietsers er sinds begin juli op dat ze elders moeten parkeren. Afbeelding: Jeroen Janssen

De eerste 'wees'fietsen zijn deze week van het Stationsplein verwijderd. Het zelfde lot ondergaan vanaf 1 oktober ook fout geparkeerde fietsen en scooters op het plein.

De gemeente kondigde deze zomer aan strenger te zullen optreden tegen het plaatsen van fietsen op het Stationsplein. Ondanks de opening begin dit jaar van een ondergrondse fietsenstalling die aan 3000 fietsen plaats biedt, bleef het plein volgestald worden met fietsen, en in mindere mate scooters.

Zogenaamde 'coaches' wijzen foutparkeers er sinds enkele maanden op dat er een stalling is onder het Stationsplein en dat er ook andere stallingsopties zijn in Wyck in plaats van het 'wild' parkeren op het Stationsplein, in de Stationsstraat, Wyckerbrugstraat en Rechtstraat.

De weesfietsen, die ergens al lang staan geparkeerd, zijn naar het fietsdepot aan de Sint Gerardusweg afgevoerd. Foutgeparkeerde fietsen en scooters worden vanaf maandag 1 oktober per direct verwijderd van het Stationsplein. Ook die zullen zijn terug te vinden in het fietsdepot.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje