Informatieavond nieuwe Leudal-vrijwilligers

Natuurliefhebbers kunnen aansluiten bij de nieuwe opleidingen tot Leudalgids.© VIA Leudal

De gratis opleidingen voor nieuwe vrijwilligers bij Groen Hart Leudal, onderdeel van Bezoekerscentrum Leudal, gaan in oktober weer van start.

Vera Feltges

Op donderdag 4 oktober vindt een informatieavond plaats over de te volgen opleidingen.

Iedere vrijwilliger start met een basisopleiding, gevolgd door een van de drie specialisaties: gastvrouw of -heer, jeugd/schoolgids of Leudalgids. De basisopleiding bestaat uit vier bijeenkomsten. Aan bod komen kennismaking met alle medegebruikers van het Bezoekerscentrum Leudal, een introductie in het Leudal met al zijn facetten, drie baliestages en afsluitend een excursie door het Leudal.

Vervolgopleiding

Voor de vervolgopleiding gastvrouw of gastheer volgt nog één bijeenkomst waarin algemene informatie over het gebouw, AV-apparatuur en calamiteiten wordt behandeld. Bij de andere twee specialisaties wordt onder andere ingegaan op excursietechnieken, theorie en praktijk van de natuurbeleving, omgaan met kinderen, flora, fauna, geologie en beheer van het Leudal. In de opleiding jeugd/schoolgids daarnaast aandacht voor onder andere vlinders, bijen, duurzaamheid en het leven in en op het water.

Start basisopleiding

Alle opleidingen starten op 25 oktober met de basisopleiding. De bijeenkomsten worden twee keer per maand gehouden op een donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De excursies en praktijklessen vinden plaats op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur. De afsluitingen van de opleidingen zijn voor de gastheer/gastvrouw in november 2018, voor de gidsen wordt dat juni 2019.

Aanmelden

Aanmelden als nieuwe vrijwilliger kan via www.groenhartleudal.nl of tijdens de informatieavond op donderdag 4 oktober van 19.30 tot 21.30 uur bij Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 in Haelen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal