Rechters geven gastlessen op Limburgse scholen

Print
Rechters geven gastlessen op Limburgse scholen

Afbeelding: iStock

Zeven rechters van de rechtbank Limburg gaan volgende week gastlessen geven op vijf middelbare scholen in Limburg. In het kader van de Week van de Rechtspraak staan de rechters van maandag tot donderdag voor klassen in Heerlen, Molenhoek, Roermond en op twee scholen in Venlo.

Onder het motto: ‘Ken je rechte (r/n)!  laten ze de de scholieren zien hoe het recht werkt. Aan de orde komen onder andere zware criminaliteit, identiteitsfraude en straffen die jongeren kunnen krijgen. 

Week van de Rechtspraak
De Week van de Rechtspraak  2018 richt zich door het hele land op jongeren. Hiervoor is gekozen omdat, volgens rechters, de rechtspraak ver van de de meeste jongeren afstaat. De kans dat ze daar wel mee in aanraking komen door bijvoorbeeld het scheiden van ouders, spijbelen, of vechtpartij tijdens het uitgaan is echter reëel. 

Instagram
De rechtspraak in Nederland maakt vanaf maandag 24 september ook haar debuut op het onder jongeren populaire online platform Instragram. Beveiligers, rechters, bodes en ander rechtbankpersoneel vertellen in korte video’s over hun vak en hun werkplek.