Spoordrama Oss: kind (11) en begeleidster (32) nog in ziekenhuis, politie onderzoekt bakfiets

Print
Spoordrama Oss: kind (11) en begeleidster (32) nog in ziekenhuis, politie onderzoekt bakfiets

Knuffels bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss waar vier kinderen omkwamen bij een ongeluk tussen een trein en een elektrische bakfiets Afbeelding: ANP

De 32-jarige vrouw en het 11-jarig meisje die donderdag zwaargewond raakten bij het spoordrama in Oss, liggen nog altijd in het ziekenhuis. Over hun toestand kan nog niets worden gedeeld, laat de politie vrijdag weten. Het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding is in volle gang.

Bij het tragische ongeluk kwamen vier kinderen in de leeftijd van vier tot acht jaar om het leven. Een 11-jarig meisje uit Oss en een vrouw (32 jaar) uit Heesch raakten zwaargewond. Van het meisje is bekend dat zij in het Radboudumc in Nijmegen ligt.

De politie staat nog voor een raadsel hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Volgens een ooggetuige zou de bestuurster hebben geroepen dat haar remmen blokkeerden, maar daar kan de politie nog niets over kwijt.

Camerabeelden
Het onderzoek bestaat onder andere uit het spreken met getuigen, onderzoek aan de bakfiets en het bekijken van camerabeelden. "Op dit moment zijn er nog geen conclusies te trekken over de toedracht van het ongeluk", meldt de woordvoerder. "Het onderzoek moet daarover duidelijk geven."

De politie heeft onder meer op sociale media hartverwarmende berichten gekregen van mensen die meeleven met de betrokken hulpverleners. "Iedereen binnen de politie leeft enorm mee met de betrokken families, de school, de kinderopvang en iedereen die bij dit vreselijk ongeluk betrokken is", vertelt teamchef Helma Vos.

Volgens haar is de verslagenheid onder de agenten groot en doet hen goed om zo veel 'hartverwarmende reacties' te mogen ontvangen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje