Spoorstraat Venlo: realisatie van 51 woonstudio’s

Foto ter illustratie. © iStock

Opnieuw wordt een leegstaand pand in de Venlose binnenstad gevuld met woonstudio’s. Het bedrijf Lebe hoopt nog voor het einde van het jaar 51 zelfstandige woningen klaar te hebben in een gebouw aan de Spoorstraat.

Daan de Hulster

Het bedrijf Lebe realiseert 51 zelfstandige woonstudio’s in een voormalig kantoorpand aan de Spoorstraat 52 in Venlo. De gemeente Venlo verleende daar vorige week een vergunning voor. Lebe kocht het pand eind vorig jaar voor 1,6 miljoen euro aan en heeft inmiddels al tien studio’s opgeleverd.

In het centrum wonenVolgens Frank Berden van Lebe deed het bedrijf dit na afstemming met de gemeente op eigen risico. Hij streeft ernaar dat de overige 41 studio’s voor het eind van dit jaar klaar zijn. Al is Lebe daarvoor wel afhankelijk van onderaannemers.

Eén van de redenen om het pand om te vormen is volgens Berden een veranderende woningmarkt. "Huishoudens worden gemiddeld steeds kleiner en mensen willen graag in de stad wonen."

Jongeren en startersDoelgroep van de studio’s zijn pas afgestudeerde jongeren en starters op de arbeidsmarkt. De zelfstandige studio’s, tussen de 27 en 55 vierkante meter groot, beschikken allemaal over eigen wc, badkamer en keuken. Volgende week wil Lebe de website met meer informatie over de woningen presenteren.

Het project in de Spoorstraat valt volgens Berden onder het eigen bedrijfsonderdeel Lebe Living. Dat ­realiseerde eind 2016 al de Lebe City Campus aan de Dokter Blumenkampstraat. In het complex bevinden zich 110 studentenkamers. Ook werkt Lebe Living aan huisvesting in het voormalige gebouw van het Arcus College in Heerlen. Lebe is ook verhuurder van kantoor- en bedrijfsruimtes.

De afgelopen jaren werden in Venlo al andere leegstaande etages omgevormd tot een plek om te wonen. Zo ontstonden er 110 studio’s boven de ABN AMRO in de Spoorstraat en 56 appartementen boven de Rabobank in de Peperstraat.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal