Scholenkoepel Kerobei werkt aan zeven kindcentra

Foto ter illustratie. © Archief ANP

Onderwijsstichting Kerobei met scholen in de gemeenten Venlo, Peel en Maas en Beesel werkt aan zeven integrale kindcentra.

John Verstraelen

Voorzitter Hans Soentjens van het college van bestuur van Kerobei zegt dit in een toelichting op het nieuws dat Kerobei en Hoera Kindercentra nauwer gaan samenwerking. Beide organisaties werken al tien jaar samen in Baarlo en Maasbree bij de basisscholen De Diamant en De Violier. Daar zullen dan ook de eerste twee integrale kindcentra (IKC) verrijzen. Wanneer, is nog niet duidelijk, maar in de periode tot 2022 worden dat er zeven, zegt Soentjens. "We zijn daar ook met Spring Kinderopvang over bezig." Kerobei heeft achttien scholen in Baarlo, Beesel, Belfeld, Hout-Blerick, Blerick, Maasbree, Reuver Steyl en Tegelen.

Extra aandachtSinds enkele jaren is er een trend om kinderopvang, peuterspeelzalen en het basisonderwijs te integreren in (integrale) kindcentra. De kindcentra bieden opvang en educatie voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar, waarin gewerkt wordt aan talentontwikkeling en alle kinderen gelijke kansen krijgen. Kinderen krijgen binnen het kindcentrum de zorg en extra aandacht die nodig is.

Kerobei en Hoera willen hun locaties verder ontwikkelen tot kindcentra in samenspraak met ouders. Straks is er één team met een gezamenlijke pedagogische en didactische visie.

IKC-dagStichting Hoera Kindercentra biedt op 35 plekken in de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Nederweert en Weert dagopvang, peuterprogramma’s, buitenschoolse opvang en gastouderopvang voor kinderen van 0-13 jaar. Vrijdag was de zesde landelijke IKC-dag. Centraal stonden de vragen: hoe halen we het beste uit ieder kind en hoe geven kinderopvang en onderwijs vorm en inhoud aan een doorlopende ontwikkeling van kinderen?

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal