Eerste thuiszege voor MVV dit seizoen

Print
Eerste thuiszege voor MVV dit seizoen

Tuur Houben na zijn doelpunt. Afbeelding: Ermindo Armino

MVV heeft de eerste thuisoverwinning behaald van dit seizoen. FC Dordrecht werd in De Geusselt met 2-1 verslagen.

De eerste helft was mat te noemen. Al was de beginfase van MVV nog wel aardig. In de eerste helft kwamen Pieter Nys (kopbal) en Shermaine Martina (afstandsschot) nog het dichtst bij een treffer. Maar beide keren ging de bal over. Dordrecht kreeg amper wat klaar voor het doel van Luuk Koopmans.

Verstevigen
In de tweede helft verstevigde MVV de grip op de tegenstander. De ploeg van Ron Elsen werd echter maar mondjesmaat gevaarlijk. Daarom was het voor de Maastrichtse ploeg prettig dat het een terechte strafschop kreeg. Anthony van den Hurk werd pootje gehaakt in het strafschopgebied. Joeri Schroijen scoorde een week eerder ook al een penalty en ook nu faalde hij niet: 1-0. Tien minuten voor tijd ontsnapte MVV nog wel, nadat een kopbal van Dordrecht op de paal belandde.

De wedstrijd ging definitief op slot toen Tuur Houben de bal makkelijk kon intikken na een voorzet van Dogan Golpek aan de rechterkant: 2-0.

In de blessuretijd scoorde Dordrecht nog wel. Omran Haydari, oud-jeugdspeler van Roda JC, schoot de bal knap binnen van afstand. Dordrecht drong nog aan om de gelijkmaker te scoren, maar het kwam finesse en tijd tekort.