Worstelend Roda verslikt zich in hekkensluiter Eindhoven

Print
Worstelend Roda verslikt zich in hekkensluiter Eindhoven

Aanvaller Ba-Muaka Simakala in actie tijdens de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Roda JC heeft zich vrijdagavond geblameerd tegen rode lantaarndrager FC Eindhoven.

In eigen huis kwamen de Kerkradenaren in een uitermate slordige vertoning niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Dichtbij
Kansen waren er nochtans genoeg. Na een klein kwartier kreeg Engels een riante mogelijkheid om de score te openen. De Duitser werd vrij voor de keeper gezet door Simakala, maar schoof de bal naast. Simakala was later ook nog zelf een keer dichtbij, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Swinkels.

Onvrede
In de tweede helft liet Roda Eindhoven zowaar wat in de wedstrijd komen, tot onvrede van het publiek. De tot dan toe uiterst povere hekkensluiter werd zelfs een paar keer gevaarlijk. Toch was de grootste kans voor Roda. Mitchel Paulissen leek de bal zo binnen te kunnen schuiven, maar kapte en draaide zich vast in het vijandige strafschopgebied. Het geknoei kwam hem duur te staan, want een paar minuten later moest hij plaats maken voor invaller Milts.

In het restant van de wedstrijd kwam Roda al worstelend nog tot een paar kansen, maar gescoord werd er niet meer. Alsof dat nog niet erg genoeg was viel ook nog Niels Verburgh geblesseerd uit. De Belg kwam als invaller in de ploeg voor Mo El Makrini maar moest er twintig minuten later noodgedwongen weer vanaf.