Massaal medeleven in Oss: streefbedrag van 60.000 euro al binnen

Print
Massaal medeleven in Oss: streefbedrag van 60.000 euro al binnen

Afbeelding: AD/Epa

De inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama in Oss heeft al ruim 60.000 euro opgebracht. Daarmee is het streefbedrag al na één dag opgehaald. De actie loopt tot en met volgende week vrijdag.

Het geld is bedoeld om onder meer de uitvaart van de omgekomen kinderen te financieren. Omdat er zo massaal gedoneerd wordt, gaat een deel van de opbrengst waarschijnlijk ook naar de ondersteuning van andere betrokkenen, zoals hulpverleners.

'Mijn hart brak'
Met de actie wil Nick Nietveld, die de inzamelingsactie heeft opgestart, ervoor zorgen dat de families van de slachtoffers "niet ook nog financieel zwaar getroffen worden''. Nietveld is zelf vader. "Mijn hart brak'', zegt hij, toen hij hoorde dat vier kinderen bij het treinongeluk om het leven kwamen en nog een kind en de begeleidster ernstig gewond raakten.

Nietveld woont zelf in Almere en kent de slachtoffers niet. Hij heeft contact gehad met de gemeente Oss. Die krijgt de donaties volgende maand overgemaakt via de inzamelingssite Doneeractie.nl. Tot volgende week vrijdag kunnen mensen geld doneren via de actie met de naam Slachtoffers treinongeval Oss.

De bedoeling was in eerste instantie om 60.000 euro op te halen, maar de verwachting is dat het bedrag dit weekend nog boven de honderdduizend euro uitkomt.