Talentencampus Venray op losse schroeven

Foto ter illustratie. © iStock

De Talentencampus in Venray staat ter discussie. De gemeente gaat alle voors en tegens nog eens op een rijtje zetten.

Jos Bouten

De plannen voor de bouw van een Talentencampus, een school voor gewoon en speciaal onderwijs, dateren van tien jaar geleden. De school had in augustus 2017 van start moeten gaan in een eigen gebouw, maar er zit geen schot in. Eerst was het de bedoeling dat de school in het Annapark zou komen, maar dat werd te duur. In 2016 werd gekozen voor de locatie Veltum.

OnderzoekBij de presentatie van de begroting 2019 en na vragen van Venray Lokaal maakte wethouder Martijn van der Putten (D66) deze week duidelijk dat ook plan Veltum nu ter discussie staat. De vestiging van de Talentencampus op die plek valt nogal duur uit en een directiewisseling in een van de schoolbesturen heeft de boel vertraagd, aldus Van der Putten. De wethouder laat uitzoeken hoe het zit met de financiën, hoeveel leerlingen te verwachten zijn en wat nieuwbouw kost. Maar ook noemt hij de mogelijkheid dat het hele idee van de Talentencampus van het samenvoegen van gewoon en speciaal onderwijs, in de vuilnisbak belandt.

Eind dit jaar, in het uiterste geval begin volgend jaar, moet duidelijk zijn wat burgemeester en wethouders van Venray met de Talentencampus willen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal