Tientallen doden en gewonden door aanval bij parade Iran

Print
Tientallen doden en gewonden door aanval bij parade Iran

Afbeelding: AFP

Zeker 24 mensen zijn om het leven gekomen toen schutters het vuur openden tijdens een militaire parade in de Iraanse stad Ahvaz. Ruim vijftig personen raakten gewond, berichten Iraanse media. Veel slachtoffers zouden in kritieke toestand verkeren.

De autoriteiten spreken over zeker vier aanvallers. Zij begonnen volgens sommige berichten te schieten bij een tribune met Iraanse functionarissen. Iraanse media berichten dat de schutters legeruniformen droegen en via een park kwamen aangelopen.

Chaotisch
Videobeelden tonen chaotische toestanden. Mannen in militaire uniformen liggen op de grond terwijl kogels door de lucht vliegen. Burgers proberen zichzelf ondertussen rennend in veiligheid te brengen. Er zouden meerdere leden van de Revolutionaire Garde zijn omgekomen. Dat machtige elitekorps staat los van de reguliere strijdkrachten.

Aanvallers
Over het lot van de aanvallers bestaat onduidelijkheid. Een legerwoordvoerder zei dat drie schutters ter plekke zijn gedood. Een vierde dader overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens andere berichten zijn twee aanvallers levend in handen gevallen van de autoriteiten.