Dodental scheepsramp Tanzania boven 200

Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika© Google Maps

Het aantal doden van de scheepsramp op het Victoriameer in Tanzania is gestegen tot 207. Dat meldde de staatsomroep TBC.

ANP

Duikers wisten zaterdag nog wel een man uit het wrak van de overbeladen ferryboot te halen. Reddingswerkers hadden geluiden gehoord die wezen op de aanwezigheid van overlevenden. Daarop gingen duikers weer op zoek naar slachtoffers. Er komen ondertussen ook nog steeds lichamen bovendrijven bij de veerboot. Minister Isack Kamwelwe (Communicatie) zei dat nabestaanden zijn begonnen met de identificatie van overleden slachtoffers.

Nog meerHet dodental loopt mogelijk nog verder op. Er waren volgens sommige schattingen driehonderd of zelfs vierhonderd mensen aan boord toen de veerboot kapseisde bij Ukerewe-eiland. Aan boord was eigenlijk maar plaats voor honderd personen, zei een lokale functionaris tegen de krant The Citizen.

Lees ook: Tientallen doden bij scheepsramp Victoriameer

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal