Cultureel Lint Weert past noodgedwongen programma aan

Foto ter illustratie© ANP

Het culturele evenement Cultureel Lint Weert past als gevolg van het voorspelde slechte weer voor zondag de programmering aan.

Bram van der Heijden

Veel optredens die aanvankelijk buiten zouden worden gehouden, worden nu verplaatst naar overdekte locaties vanwege de voorspelde regenval.

BinnenstadHet Cultureel Lint is de opening van het culturele seizoen in Weert. Door de gehele binnenstad worden diverse acts en optredens verzorgd. Enerzijds om de mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met cultuur, anderzijds om het culturele aanbod van komend seizoen te promoten. Ook de Weerter carnavalsvereniging de Rogstaekers doet mee aan het evenement. Bij hen kunnen de mensen onder meer wedden op wie de nieuwe prins wordt voor het komende carnavalsseizoen.

VerplaatsenDoor het slechte weer van zondag worden onder meer alle acts die op het Collegeplein staan ingepland, verplaatst naar het Cwartier. Ook worden de optredens van het podium op de Nieuwe Markt ook verplaatst. Zo gaat het Jeugdorkest van de Kerkelijke Harmonie naar het Cwartier om 14.30 uur. Daarnaast kom je de Zeemeermin niet tegen in de Ursulinenhof, maar in de Muntpassage. De acts die in de tuin van het Birgittinessenklooster gepland stonden, worden verplaatst naar de schuur, in de tuin van het klooster.

Kijk voor alle wijzigingen op de website van Cultureel Lint Weert.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal