Fortuna pakt punt na waar doelpuntenfestijn

Andrija Novakovich maakte twee goals tijdens de wedstrijd tegen Willem II.© Ermindo Armino

Ahmed El Messaoudi in actie tijdens de wedstrijd tegen Willem II.© ANP

© Ermindo Armino

thumbnail: Andrija Novakovich maakte twee goals tijdens de wedstrijd tegen Willem II.
thumbnail: Ahmed El Messaoudi in actie tijdens de wedstrijd tegen Willem II.
thumbnail:

Na een ware doelpuntenregen heeft Fortuna zaterdagavond een punt gepakt. In Sittard werd het 4-4.

Tim Geurts

De Fortunezen begonnen sterk en profiteerden optimaal van het broze vertrouwen bij de gasten. Nadat Semedo een kans liet liggen was het Dammers die op aangeven van Diemers de 1-0 binnenschoot.

Eigen goalFortuna was op dat moment de baas in eigen stadion, maar hielp Willem II eigenhandig in het zadel. El Messaoudi kopte raak in eigen doel en even later mocht Fran Sol vrij binnenkoppen.

Gelukkig heeft Fortuna Andrija Novakovich nog. De Amerikaan maakte knap de 2-2 en poetste net zo knap de 2-3 achterstand weg. Een derde achterstand was er teveel aan voor de spits, maar José Rodriguez - die daarbij geblesseerd raakte - dacht daar anders over en werkte de 4-4 binnen.

KoselevIn de slotfase ging Wilem II het nadrukkelijkst op zoek naar de zege, maar met kunst- en vliegwerk en een wereldredding van Koselev bleef Fortuna uiteindelijk op de been.

Lees ook: Dammers: hier moeten we van leren

Bekijk hier aflevering zeven van 'Komt dat Schot'.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal