VVV met gemak voorbij NAC

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

VVV heeft in de eigen Koel de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. Het kansloze NAC werd met 3-0 afgedroogd. Doelpuntenmakers voor VVV: Opoku, Susic (penalty) en Grot. Met 11 punten uit 6 duels is VVV nog beter gestart dan vorig seizoen met 9 uit 6.

Geen start zoals bij De Graafschap; VVV deed het in De Koel tegen NAC heel wat voorzichtiger dan in Doetinchem maar er stond bij de rust even goed 'gewoon' weer 2-0 voor VVV op het scorebord; net als op De Vijverberg.

Beloond
Kennelijk had VVV-trainer Maurice Steijn meer ontzag voor de gasten uit Breda dan voor de Superboeren, want zijn elftal speelde aanvankelijk ronduit afwachtend in eigen huis. Het geduld van VVV werd in de 22ste minuut beloond. Na een assist van Jay-Roy Grot knalde Johnatan Opoku van dichtbij raak. In de 37ste minuut ging de Bredase defensie opnieuw in de fout. Arno Verschueren maakte hands nadat opnieuw Opoku gevaar stichtte. Tino Susic schoot onberispelijk raak vanaf de stip; 2-0. Zijn derde treffer alweer in Venlose dienst.

Derde doelpunt
Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. VVV liet het initiatief aan NAC en wachtte af. Omdat de Bredanaars er opbouwend niet uit kwamen was het kijkspel lang niet altijd verheffend in De Koel, maar daar maalde in de 53ste minuut niemand om toen Grot na een individuele actie 3-0 maakte voor VVV. Het elftal van Maurice Steijn speelde misschien niet de hele wedstrijd dominant, maar was wel veel beter dan de gasten uit Breda.

Bekijk hier aflevering zeven van 'Komt dat Schot'.