Juul Franssen nog één zege verwijderd van brons

© ANP

Juul Franssen is nog één zege verwijderd van een bronzen medaille op de wereldkampioenschappen judo in Bakoe. De Limburgse, uitkomend in de klasse tot 63 kilogram, klopte in haar eerste duel in de herkansing Kathrin Unterwurzacher uit Oostenrijk (waza-ari).

ANP

De judoka uit Reuver stuit in haar beslissende gevecht om brons op Martyna Trajdos. De Duitse staat zesde op de wereldranglijst, één plaatsje hoger dan haar concurrente uit Nederland.

De 28-jarige Franssen verloor het uitzicht op een gouden of zilveren plak na haar nederlaag in de kwartfinale tegen Miku Tashiro. De Japanse nam haar in de houdgreep en liet niet meer los. Franssen opende de wereldtitelstrijd met een overtuigende zege op Munchunchimeg Baldorj uit Mongolië (ippon). Daarna versloeg ze de Russische Ekaterina Valkova op waza-ari.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal