Koudste 23 september ooit gemeten

© iStock

Met een maximumtemperatuur van 10,9 graden in De Bilt was het zondag officieel de koudste 23 september ooit gemeten, meldt Weeronline.

ANP

Volgens het weerbureau was het in De Bilt bovendien de koudste dag sinds 5 april. Op weerstation Deelen werd met 10,8 graden een nog iets lagere maximumtemperatuur gemeten. De laatste keer met dergelijke lage temperaturen in een deel van het land was op 1 mei.

Koude luchtDe kou op deze zondag staat in schril contrast met de nazomerse warmte van afgelopen week. Dinsdag beleefde Maastricht zelfs nog een zeldzaam late tropische dag. Sinds afgelopen vrijdag hebben lagedrukgebieden gevuld met koude lucht grip op het Nederlandse weer.

Grote regengebiedenOp deze zondag was het extra fris door de grote regengebieden die over land trokken. De dikke wolken schermden de zon af en door langdurige regenval warmde het overdag nauwelijks op. Een noordelijke wind voerde bovendien koude lucht aan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal