Huurovereenkomst kampbewoonster opgezegd na vondst hennepdrogerij en wapens

Print
Huurovereenkomst kampbewoonster opgezegd na vondst hennepdrogerij en wapens

Afbeelding: iStock

Amstenrade - Schinnen mag een con­tract met een woonwagenbewoonster ontbinden. Dat bepaalde de rechter in Den Bosch.

De politie viel het kamp aan de Veeweg op 14 januari 2015 binnen. In de woonwagen van de vrouw troffen agenten een hennepdrogerij aan, alsmede vuurwapens en munitie. Als gevolg daarvan werd het kamp in juni 2016 ontruimd. Op de standplaatsen werden betonnen blokken gezet.

Huurovereenkomst
De gemeente Schinnen probeerde de huurovereenkomst van de standplaats van de vrouw op te zeggen, maar dat lukte aanvankelijk niet vanwege een ‘zeer summier karakter’ van het politierapport, aldus het gerechtshof in Den Bosch. De standplaatshuurster blijft volhouden dat de drogerij bedoeld was om groente, fruit en kruiden in te drogen en dat de aangetroffen vuurwapens geen (illegale) wapens waren.

De gemeente kreeg in hoger beroep de gelegenheid om twee politieagenten die bij de inval aanwezig waren te laten getuigen. Die verhoren hebben volgens het hof voldoende aangetoond dat er sprake was van een hennepdrogerij in de woonwagen. Zo troffen de agenten een koolstoffilter en een slakkenhuisventilator aan, benodigdheden voor een hennepdrogerij.

Vuurwapens
Wat betreft de vuurwapens en munitie zag de rechter ook geen aanleiding om aan het politierapport te twijfelen. Een van de agenten herinnerde zich tijdens zijn verhoor met zekerheid dat er in de woonwagen meerdere vuurwapens en munitie (doosjes met patronen) aanwezig waren. In beslag genomen goederen ondersteunen die verklaring.

Na de getuigenverhoren waren voor de rechter voldoende om te concluderen dat de huurovereenkomst mag worden ontbonden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje