Amper klachten over hotels Maastricht

© Loraine Bodewes

De hotels in Maastricht zorgen nauwelijks voor overlast in de directe omgeving.

René Willems

Volgens wethouder John Aarts komen bij de gemeente amper klachten binnen over de hotels. Hij zegt dat in een brief aan de gemeenteraad, in antwoord op vragen die tijdens de laatste stadsronde zijn gesteld.

Nieuw hotelbeleidDe gemeente werkt aan een nieuw hotelbeleid, samen met de Samenwerkende Hotels (Sahot) en Koninklijk Horeca Nederland. Uitgangspunt is dat er alleen ruimte is voor nieuwe bedrijven in die sector als zij iets toevoegen aan het bestaande aanbod.

Op die manier wil de gemeente voorkomen dat de huidige hotels in de problemen komen als er te veel concurrentie bijkomt, en dat er in buurten overlast ontstaat voor de bewoners.

Zakelijke bezighedenEen belangrijk deel van de gasten komt naar Maastricht voor congressen en andere zakelijke bezigheden. De hotels kijken dan ook met angst en beven uit naar 2020, als het MECC ruim acht maanden dicht gaat voor een ingrijpende verbouwing.

Aarts erkent dat de tijdelijke sluiting van het congrescentrum gevolgen heeft voor de hotels in de stad. Volgens hem zijn de verbouwingen echter zo ingepland dat alle grote congressen gewoon door kunnen gaan, maar als er minder activiteiten zijn zal dat ongetwijfeld minder mensen naar Maastricht lokken.

Extra impulsDaar staat echter tegenover dat het ‘nieuwe’ MECC na de heropening in het voorjaar van 2021 een extra impuls geeft aan de toeristische sector in Maastricht, aldus de wethouder. In die zin zal de eventuele omzet­daling tijdens de werkzaamheden in het MECC aansluitend ruimschoots gecompenseerd worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal